Päivitystahti

17.9.2018
HUOM!
Tästä päivämäärästä hamaan tulevaisuuteen blogipäivitykset satunnaisesti fiilisten mukaan, pyrin kuitenkin vähintään kerran kuukaudessa päivityksiin.

NOTE!
From this date until somewhere in future, updates will happen randomly depending how I feel. I'll try at least once in a month, maybe more.

tiistai 15. joulukuuta 2015

Neulottu hartiahuivi - Knitted shawl

Kyllä minä neulonkin, vaikka neuletöitä en tässä vielä olekaan esitellyt. Tosin neuleet on jääneet vähemmälle kun tuo virkkaus on NIIN paljon kätevämpää. Loppusyksystä halusin tehdä jotain "aivotonta" tv-käsityötä, ja päätin tehdä hartiahuivin. 

Ohutta 3-kertaista, puseron purkulankaa (merinovillaa) ja 2,5 pyöröpuikot, siitä se alkoi. Heti ensimmäisten kudottujen senttien aikana muistin miksi EN ole ohutta lankaa ikuisuuksiin käyttänyt. Jostain syystä onnistun aina tökkimään vasemmalla puikolla oikean etusormen kynnen alle ja kun sitä tarpeeksi monta kertaa tekee, joutuukin sitten muutamaksi päiväksi jättämään neulomisen kun sormi ei kerta kaikkiaan kestä.

Jotta saisin hartiahuivin edes joskus valmiiksi, kävin apteekista ostamassa silikonisia varvassuojia, joista pienempiä pystyy käyttämään myös sormisuojina. Ja kas kummaa, kun pari-kolme päivää olin kutonut suojus sormessani, en edes yrittänyt tökkiä puikolla kynnen alle. Mutta heti kun sen suojuksen unohdin laittaa sormeeni, niin eikös muutaman silmukan jälkeen taas ollut puikko kynnen alla.

I do knit, too, even though I have not published my knitted works. I have rather crocheted than knitted, because I like crochet much more than knitting. Recently I wanted to have something "brainless" to do while watching TV, so I started knitting a shawl made of thin merino wool, 3 yarns together, with 2,5 needles. This yarn was years ago my pullover, and now it is a shawl.

Aloitin työn 27 silmukalla
I started with 27 loops

Huivissa on myös kuvioita, vaikka eivät ne kyllä lopputuloksessa oikein erotu.
This shawl has also some figures, but they are not very visible.


Valmis huivi, 715 silmukkaa, sivun pituus n. 1 metri. Kiitos Addille 120 cm:n pyöröpuikoista!
Finished shawl, 715 loops, one side about 1 meter. Thanks Addi of 120 cm circular needles.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti