tiistai 31. maaliskuuta 2015

Ostoksilla - Shopping

Olen tyttärelle luvannut tehdä hänelle vaatteita, joten kankaita tarvitaan. Osan kankaista tytär on löytänyt muualta, mutta jotain piti ostaa täältäkin. Kävimme tyttären kanssa Eurokankaan Tampereen keskustan myymälässä, mitä mahtavaa palvelua siellä saakaan ja kuinka ystävällisiä  myyjät ovatkaan! Vaikka tasan tarkkaan tietäisi mitä on hakemassa kangaskaupasta, kannattaa kuitenkin aina penkoa kaikki pöydät ja laatikot, koskaan kun ei tiedä mitä löytyy. Tälläkin reissulla tavoitteena oli puuvillatvilliä hameeseen (ei ollut Tampereella, joten jäi myöhemmin ja muualta hankittavaksi), viskoosia toiseen hameeseen ja jokin puserokangas. Viskoosi löydettiin ja puserokangaskin, vaikkakaan ei sitä mitä haettiin. Löytyi pakka 50 % villaa - 50 % pellavaa, 9,90 €/m, käsittämätöntä! Sitähän sitten mukaan tarttui vaikka ei sitä oltu haettukaan. Kunhan nyt vielä ehtisin ommella edes jotain ennen kesää. Kuvia tulee sitten kun on jotain valmista.

I have promised my daughter, that I'll sew her some clothes, so we need fabrics. We visited local Eurokangas-fabric shop, where you'll find the most frendliest sales persons. Even though you'll know exactly what you'll need, it is always worth of rummaging every table and box, you'll never know what you'll find. We found a pack of 50 % wool - 50 % linen fabric, only 9,90 €/m, also almost nothing! I wish I have enough time for sewing some clothes for her before summer. Pictures will appear when I get something ready.

Uusi säilytysjärjestelmä - New preservation system

(Teksti sisältää tuotesijoittelua - Text includes product placement)

"Äiti, oletko koskaan harkinnut jonkinlaisen säilytysjärjestelmän hankkimista työhuoneeseesi?" kysyi toinen tytär viimeksi kotona käydessään. Kyllä, kyllä äiti on ajatellut, ja iskäkin on monesti asiasta puhunut, mutta vasta nyt asia saatiin hoidettua. Työhuone on aika ajoin ollut kieltämättä aika kaoottinen, mutta niin kauan kuin pöydälle ja sängylle on saanut tavaraa mahtumaan ja jotenkin huoneessa kulkemaan, en ole kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota. Mutta rajansa kaikella, nyt uusi järjestelmä on hankittu, koottu ja täytetty, eikä huonetta enää tunnista entisekseen.

"Mom, have you ever considered of buying some kind of preservation system into your studio?" asked my younger daughter last time she visited home. Yes, mother HAS thought about it, and father has many times talked about it, but it took time to come true. Yes, my study HAS been quite a mess, but as long as I've been able to put stuff on my desk or quest bed and I've been somehow able to walk in the room, I have not considered anything until now. The new preservation system has now been bought, assembled and filled in, and I hardly recognize my studio.


 Aika sotku, eikö? Uusi järjestelmä on tuossa jo ostettuna ja kokoamista odottamassa.
Quite a mess, eh? The new system is already in picture, but still waiting assembling.


Ei uskoisi samaksi huoneeksi. Ikean Kallax-hyllyjärjestelmä lisäkaappeineen ja -laatikoineen, mahtava keksintö! Aikaa kokoamisessa meni, mustelmia ja kipeitä lihaksia siitä seurasi, mutta NYT ON HIENO, ainakin minun mielestäni. Saa nyt sitten nähdä kauanko huone näyttää tältä...

You could not believe it is the same room as in previous picture, could you? Ikea Kallax-system with its cupboards and drawers, fabulous! It took quite a time, I got bruises and sore muscles, but NOW IT IS GREAT, at least I do think so. Let's see how long time it looks like this...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti